Two Plus Two Newer Archives  

Go Back   Two Plus Two Newer Archives > Other Topics > Video Games

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-03-2007, 07:15 AM
nation nation is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: actually grinding now
Posts: 6,242
Default xbox 360 on lcd monitor

is this possible? i have the hd cables or whatever i need to play in hd on an hdtv. what about sound if it is possible?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-03-2007, 09:32 AM
Kumubou Kumubou is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Pressing buttons
Posts: 1,922
Default Re: xbox 360 on lcd monitor

You can just buy a VGA cable for the X360 and plug it directly into your monitor. Sound is then provided either via the optical port or the two stereo phono cables that split off the VGA cable.

I would not suggest using it on a TV with a VGA port, as the X360 does not adjust for the difference in brightness standards and you end up with a washed-out image.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-03-2007, 12:22 PM
hedxcold hedxcold is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 496
Default Re: xbox 360 on lcd monitor

i don't have a 360, bought i thought i read the new firmware corrected that?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-03-2007, 01:19 PM
Keyser. Keyser. is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: cr blog!
Posts: 4,870
Default Re: xbox 360 on lcd monitor

I just hooked my 360 up to my second LCD monitor. All I did was get the VGA cable thing and then did the sound by hooking up the two audio cables to the included splitter, and then plugging it into the right place on my sound card in my PC.

One bad thing about it is that I don't think you can switch easily between using the computer and playing Xbox, so you'd have to unplug the VGA cord every time you want to switch.

Look here for instructions: http://hardware.teamxbox.com/reviews...D-AV-Cable/p1/
Reply With Quote
  #5  
Old 06-03-2007, 03:35 PM
LocustHorde LocustHorde is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Qwest Field
Posts: 526
Default Re: xbox 360 on lcd monitor

Yup, it's possible and works real well. I have the 20" dell Widescreen and it comes with two inputs, one for analog for my computer and one for digital, for the 360. I simply push the input button on the front of the monitor to change the input source. For sound, you can plug the audio cables into either your soundcard in the back of your computer or powered computer speakers.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-03-2007, 09:13 PM
ADK ADK is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: bean flicking
Posts: 1,083
Default Re: xbox 360 on lcd monitor

[ QUOTE ]
Yup, it's possible and works real well. I have the 20" dell Widescreen and it comes with two inputs, one for analog for my computer and one for digital, for the 360. I simply push the input button on the front of the monitor to change the input source. For sound, you can plug the audio cables into either your soundcard in the back of your computer or powered computer speakers.

[/ QUOTE ]

same as... works a treat.

although a 42" HDTV would be nicer
Reply With Quote
  #7  
Old 06-05-2007, 11:08 AM
jba jba is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 9,596
Default Re: xbox 360 on lcd monitor

"One bad thing about it is that I don't think you can switch easily between using the computer and playing Xbox, so you'd have to unplug the VGA cord every time you want to switch. "

you can get a kvm switch at any computer store that will make this easy.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-05-2007, 12:06 PM
DonkeyKongSr DonkeyKongSr is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Home of Best Hockey Team Ever
Posts: 3,487
Default Re: xbox 360 on lcd monitor

I have a Dell 20" LCD. I don't use my desktop much since I got a laptop a few months back, so I made it my new HDTV using my cable box and a DVD-I cable. It has 4 inputs on it, 3 of which I am using now: one for the cable, one for the desktop computer, and one for the XBox 360. Works great. A button push cycles through them. The only thing I hate is not having a remote to turn it off and on.

To connect the audio to my reciever, I had to get audio cable extensions from Radio Shack because the freaking XBox cable only allows you to spread the composite cable ends about 6 inches.

I have an Elite, so I'm betting soon I'll end up getting a larger TV with HDMI input. I don't mind my setup now at all though.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-02-2007, 01:54 AM
nation nation is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: actually grinding now
Posts: 6,242
Default Re: xbox 360 on lcd monitor

bump. i finally had a need to connect my 360 to my lcd monitor. i got it working fine except i have no audio and i dont know how to connect it in.

i have these cables and i have a 5.1 logitech sound system.



i plan on getting the gateway 30" monitor that had built in speakers so it shouldn't be a problem then but what can i do in the meantime? for the gateway xhd3000 will i need a different cable?
Reply With Quote
  #10  
Old 12-02-2007, 02:21 AM
Thanir Thanir is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Truckee
Posts: 626
Default Re: xbox 360 on lcd monitor

If your audio system has an optical input, get a TOSLink cable and it connects into that connection port on the plug that goes into the 360. Otherwise you can't just put the separate red/white RCA jacks into your system?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.